niin entäs ne raskausarvet?

Monille iskee varmaankin heti niin sanotusti paniikki tai alkavat pohtimaan niitä RASKAUSARPEJA mitä tulevat raskauden aikana joko koko kehoon tai vaan vatsa alueelle. Monille se on iso juttu sillä raskauden jälkeen keho ei ole enään entisellään, ja ne arvet ovat tulleet pysyäkseen. 

Ainakin itselläni tuli semmoinen fiilis ja oli vielä tohon raskauden puolen väliin asti milloin alkoi niitä arpeja vasta tulemaan. Ajattelin että no ei tämä ole niin paha kun silloin näkyi vasta pari arpea sivussa, mutta sitten viikon jälkeen kaikki muuttui yhtäkkiä. Keho muuttui viikossa niin paljon että itse en voinut uskoa silmiäni. Koko tilanteeseen oli vaikea totutella, kun alkoi näkemään itsensä joka päivä peilistä arpien kanssa ja tietäen että ne pahenevat vielä päivä päivältä kunnes toi pikkuinen tulee maailmaan. 

Nyt viikkoja on 33+4, ja vielä kysyin aika useasti avomieheltäni että ''eihän sua haittaa nää mun arvet oikeasti?'' 
Mies on tosi positiivinen asian suhteen mikä auttaa mua hyväksymään kehoni ja muutokset pikkuhiljaa. Sanoinkin hänelle alussa että ei saa puhua eikä muistuttaa mua niistä sillä se on aika iso asia minulle, ja tarvitsen aikaa totutella siihen. Sanon ja muistutan itselleni vieläkin joka päivä näitä asioita ''olet luomassa jotain kaunista, jotain mitä tulet rakastamaan ikuisesti, hän on sen arvoista jne..'' 
Nuo asiat kun miettii ja katsoo samalla peilistä niin väkisinkin alkaa hyväksymään kehonsa. 

Kyllä sitä ihmetteleekin tosi paljon kun katsoo sosiaalisessa mediassa muiden raskausvatsoja, että heillä ei ole yhtään arpen arpeakaan ja itsellä niitä löytyy niin paljon että muille vaikka jakaa. Justiin ne somessa olevat kuvat tekee yleensä pahan olon kun niitä katsoo ja vertailee.. mutta pitää muistaa että jokaisen raskaus, jokaisen keho ja jokainen ihminen on erilainen. Sen takia ei kannata alkaa pahoittaa omaa mieltä vaan nauttii omasta raskaus-ajasta ja kehostaan sekä pysyä positiivisena :) 

Mietin kauan uskallanko jakaa näitä omia raskausarpeja, ja päätin tehdä sen. Haluan auttaa muita/teitä pitämään itsetunnon sekä itsevarmuuden yllä ja tukea näyttämällä omiakin, sillä te ette ole yksin. 

Tsemppiä kaikille odottaville ! <3

                                                          


( Toivottavasti kukaan ei järkyty :'D )



                                                                                                                                                                         - Leila Ngo








Kommentit

  1. Mulla on huomenna viikkoja 37+0 ja tähän asti oon päässyt tosi vähillä arvilla. Lantion molemmilla puolilla on, vasemmalla puolella enemmän kuin oikealla. Yks pv peilistä katsoessa huomasin, että oli alamahaan alkanut kanssa muodostumaan arpia. Voi olla että räjähtää arvet käsiin mutta täytyy toivoa että bebe syntyy sitä ennen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voieii, toivottavasti pikkunen tahtoo jo tulla sit maailmaan ajoissa ;) ja tsemppiä loppuajan odotukseen <3

      Poista
  2. Olet kaunis juuri tuollaisena ja jokaisen arpesi kanssa❤️

    VastaaPoista
  3. Minullekaan ei aikoinaan tullut arpia raskauksista. Mutta minusta nuo sinun arpesi ovat tosi kauniit, niin symmetrisetkin. Ihan kuin joku kukka. Kyllähän ne vaalenee paljon synnytyksen jälkeen ettei kannata murehtia niitä. Ihanaa odotusaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanaa kuulla tommosta, kiitoksia tosi paljon ❤️😊

      Poista
  4. Mun synnytyksestä on jo pari kuukautta. Raskausarpia mulle ei tullut niinkään mahaan vaan enemmänkin takamukseen ja jalkoihin. Jaloissa ne enemmän mua häiritsee, kun näkyvät niin yleisesti, mutta sä oot saanu lahjan, ja ne on ne arvet ja niin kun mäkin ajattelen niin ne on kaiken sen pienen arvoista�� Sä saat olla ylpeä itsestäsi ja sun vartalosta. Ne muistuttaa sua aina siitä pienestä ☺️

    VastaaPoista
  5. Vihaan nimitystä "raskausarpi", kun englanninkielessäkin se on "strechmark". Raskausarpia on kuitenkin valtaosalla naisista, vaikka raskautta ei olisikaan ollut, ja osalla miehistäkin on näitä samoja arpia luonnostaan. Munkin kehoni on vuorattuna kauttaaltaan raskausarvilla, vaikka lapsia en ole hankkinut, enkä tiedä, hankinko ikinä. Ensimmäiset raskausarvet mulla tuli lantiolle 12-vuotiaana.

    On tosi ihanaa, kun kirjoitit tästä aiheesta! Liian usein tästä vaietaan, vaikka se onkin normaali osa elämää ja raskautta. Voin sen verran sinua lohduttaa, että arvet haalistuvat vuodessakin todella paljon, ja muutamassa vuodessa ne ovat lähes huomaamattomat. Ja jos ne silloin vielä häiritsevät, arpien peittämiseen ja hälventämiseen on olemassa paljon eri vaihtoehtoja (esim peittotatuoinnit).

    Sun arpesi ovat kyllä tosi kauniin symmetriset, ja mun mielestäni ne näyttävät tosi hyviltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. totta puhut mutta itse en löytänyt hyvää suomenkielistä käännöstä niille :) itsellänikin tuli siinä 14 veenä jalkoihin ja käsiin kanssa. Mutta kiitos ihanista lohduttavista sanoista !❤️

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vauvan hankinnat

yhteistyö ByPinja