vauvan hankinnat

Tänään on rv 35+5, eli noin 4 viikkoa ja 2 päivää laskettuun. Pikkuhiljaa on kyllä kaikki vauvan tavarat ja vaatteet hankittu, koska aloitin jo hyvissä ajoin ;) Tottakai vaatteita ei voi ikinä olla liikaa ja niitä vaan kertyy väkisinkin kun ei voi olla ostamatta koska ovat niin ihanan pieniä. Meille on tullut vauvan tavarat joko käytettyinä tai sitten ihan uutena.

Me ostettiin pinnasänky käytettynä 20€ tori.fi:stä ja myyjä sattui asumaan samassa kaupungissa kuin me, niin oli tosi kätevää ostaa se. Se on Brion pinnasänky joka oli alunperin varmaankin vihreä väriltään mutta sen päälle oli maalattu valkoista ja keinuvat jalkatapit saatiin mukaan mikä on mun mielestä aika kätevä keksintö. Meidän kämppä on aika pieni niin se sattui olemaan kanssa sopivan pienen kokoinen pinnasänky, vähän pienempi kuin Ikean omat.


Vauvalle tuli sitten vaan tämmönen pieni nurkkaus tähän meidän kämppään pienen tilan vuoksi, mutta hyvin ollaan mitattu kaikki ja kaikki mahtunut hyvin. Tilasin Ebay:stä tuohon seinään ton Nalle Puh aiheisen seinätarrat, mitkä maksoivat vaan 2€ ja sitten Ikeasta Mulig vaateteline vauvan vaatteille. En ole vielä pistänyt telineeseen vaatteita roikkumaan siksi koska on vielä aikaa ja en halua että ne vaatteet pölyttyy. Mutta viikon kahden sisällä niitäkin pikkuhiljaa saa alkaa laittaan esille.

Neidille tuli vaunuiksi ihan uutena ostettu Lastenturva.fi :stä Britax B-Ready yhdistelmävaunut, johon mukaan tuli rataosa sekä koppa. Tuntuu hyvältä ja tosi kevyet sekä kätevät on. Syy miksi kanssa ostin just tämän merkkisen oli että tottakai se itse merkki ja myös sen takia että siskolta sain uuden turvakaukalon Britax Römer Primo jota sisko itse käytti toiselle lapselleen vaan 6kk ja just se turvakaukalo menee suoraan näihin vaunuihin kiinni ilman mitään erillistä adaptereita. Turvakaukalon kaarilelu on Done By Deerin.


Meillä ei ole semmoista kunnon erillistä hoitopöytää vauvalle vaan hoitotaso mitä laitetaan pesukoneen päälle, ja se löydettiin findit sivusta 10€ jonka edellinen omistaja oli itse rakentanut sen.  Säästettiin tilaa hankkimalla se ja on muutenkin oiva keksintö tuo hoitotaso pesukoneen päälle. Siskolta sain hoitoalustan ilmaiseksi kun hänen vauva ei enään paljon viihtynyt hoitopöydässä. 


Hoitotasoon oli rakennettu kolme lokerikkoa mikä oli tosi kätevää vaippojen ja hygieniatuotteiden säilyttämiseen ja että ne ovat helposti käden ulottuvilla. Hoitotason mobile ostin käytettynä facebook kirpputorilta 5€, ja sen paikka piti olla alunperin pinnasängyn yläpuolella mutta tajusin että se on enemmänkin viihdyke niin sen paikka on nyt sitten hoitotason yläpuolella jotta vaipanvaihto olisi helpompaa.



Hankittiin vauvan vaatteille oma lipasto Jyskistä TRANBJERG 3+3. On ne laatikot kyllä vähän pieniä mutta onneks niitä on 6 laatikkoa niin kaikki mahtuu tosi hyvin. Lipastoon pistin pienimmät vaatteet, sukat, tumput, päänauhat, pipot, kuolalaput, sukkahousut, pieniä pyyhkeitä, vilttejä jne. En oo vielä oikein saanut aikaiseksi täyttää kaikki laatikot koska en osaa päättää vielä missä pitää olla mikäkin lopullisesti :D 

Meidän vauvan pienimmät vaatteet ollaan saatu isosiskolta joka sai pojan tossa viime marraskuussa, niin sen takia värit on enemmän neutraaleja mutta kyllä sen joukkoon oon ostanut vähän tyttömäisiä vaatteita, ja niitähän ei kannata olla liikaa koska vauvat kasvaa pois 50-56 koosta aika nopeasti.





Raivasin myös meidän vaatekaapista tilaa vauvan henkari vaatteille ja siellä pidän neuleet, haalarit, mekot jne. Pakkasin kaikki isommat vaatteet laatikkoihin ja säilytän ne meidän henkarikaapissa. Yhdessä laatikossa on 62 ja toisessa 68 koot ja siitä isommat niin säilytän ne äitiyspakkauksen laatikossa kaapin yläpuolella.  

Tarkoitus on myös tehdä yksi hylly tilaa keittiössä vauvan tuttipulloille, korvikkeille ja ruokapurkeille. Vessassa oleva iso säilytyskaappiin olin myös saanut yhden hyllyn tyhjennettyä ja siinä säilytämme vauvan pyyhkeet, vaipat, harsot ja joitakin hygieniatuotteita. Alkaa olla jo kaikki valmista neitiä varten ja päivät ne vähenee. 

Mitäs piditte postauksesta? Jättäkää palautteita ♥

                  -  Leila Ngo








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

niin entäs ne raskausarvet?

yhteistyö ByPinja